Stian blir første norske som vinner en VM runde i GP1

Årets første VM runde for vannjet ( UIM Aquabike World Championship) ble i helgen avviklet i Kuwait og hele det norske landslaget i Aquabike var representert. Stian Schjetlein, Daniel Svae Andersen og Ulrik Berntsen alle fra Bergen, stilte fulle av forventninger etter fjorårets fantastiske resultater.

For Daniel og Ulrik startet helgen og moto 1 på verst tenkelige måte. Daniel fikk tekniske problemer og måtte bryte. Ulrik ble tatt for tjuvstart og etter å ha misforstått meldinger fra race director ble han straffet med at de tok bort en hel runde.

Stian derimot åpnet glimrende og etter flott kjøring gjennom hele det første heatet endte han på 2. plass etter verdensener Kevin Reiterer.

 

Moto 2 ble dramatisk da suverene Reiterer fikk tekniske problemer og kom sist i mål. Da åpnet det seg for et skikkelig bikkjeslagsmål om seieren mellom Stian, Michael Poret(Frankrike) og Nacho Armillas(Spania). Stian dro tilslutt i land en tredje plass her etter og før siste moto ledet Stian med knappest mulig margin på de to nevnte. Daniel kjørte også et godt moto 2 og endte på 4. plass. For Ulrik fortsatte uflaksen og tekniske problemer sendte ham et stykke ned på resultatlisten.

Moto 3 ble veldig spennende. Stian måtte være foran både franskmannen og spanjolen i mål for å vinne VM runden. Etter startrunden lå Stian som nummer 3 med de to argeste konkurrentene hakk i hel. Det ble nesten 20 nervepirrende minutter for de norske støttespillerne på land.  Men, Stian gjorde jobben og holdt dem bak seg og ble dermed den første norske utøver til å vinne en VM runde i GP1 som er største motorklasse. Daniel hadde igjen litt trøbbel med jetten og endte på 7 plass i siste moto mens uflaksen fortsatte for Ulrik som ble feilaktig disket for en hendelse som var helt utenfor hans kontroll.

 

I VM kjøres det også paralellslalom og etter tidskvalifisering på dagtid går de fire beste videre til semifinalene som kjøres i flomlys på kveldstid. Dette er en populær øvelse for publikum og det er alltid masse tilskuere og ser på disse kveldskjøringene. Daniel og Stian kvalifiserte seg på tid og etter å ha vunnet hver sin semifinale på kvelden ble det dermed en helnorsk finale i paralellslalom. Etter to omganger sto det 1-1 og de måtte ut i en ekstra omgang for å kåre en vinner. Der trakk Daniel det lengste strået og ble vinner av årets første VM runde i paralellslalom.

Bilder er tatt av H2O Aquabike World Championship og kan fritt benyttes.

Robert   Andersen

UIM ABP Class Pro World Championship – Grand Prix of Kuwait, Kuwait City 13 to 15, February 2020
Photo: Simon Palfrader Editorial use only

UIM ABP Class Pro World Championship – Grand Prix of Kuwait, Kuwait City 13 to 15, February 2020
Photo: Simon Palfrader Editorial use only

UIM ABP Class Pro World Championship – Grand Prix of Kuwait, Kuwait City 13 to 15, February 2020
Photo: Simon Palfrader Editorial use only

UIM ABP Class Pro World Championship – Grand Prix of Kuwait, Kuwait City 13 to 15, February 2020
Photo: Simon Palfrader Editorial use only