2012

Dette er artikler hentet fra Hjellestad Jet Ski klubb sin gamle hjemmeside.

Hedres de som hedres bør….

Stian Schjetlein, Sondre Liseth og Daniel Andersen fra Hjellestad Jet Ski Klubb mottok i dag Hordaland fylkeskommune sin utmerkelse for særlige idrettsprestasjoner i 2012.

Denne markeringen av særlige idrettsprestasjoner er en utmerkelse som henger svært høyt. Det er idrettsprestasjonen som kvalifiserer utøverene til utmerkelsen. Kravet er medaljeplassering i verdensmesterskap eller olympiske leker, og verdensrekorder.
.
.
 

 

Stian Shjetlein fikk utmerkelsen for sitt VM-gull i klassen Ski Pro Lite senior, mens juniorkjøreren Sondre Liseth mottok utmerkelsen for bronse i Ski Pro Lite senior. Daniel Andersen fikk utmerkelsen for sølv i slalom, junior.
Det var til sammen seks utøvere fra Hordaland som fikk denne utmerkelsen. De tre jet ski-kjørerene fra Hjellestad Jet Ski Klubb, kunne stolt motta prisen som også ble tildelt Cecilia Brækhus, verdensmester i boksing, Tommy Urhaug,  OL gull i bordtennis og Tonje Sørlie, verdensmester i kickboksing.

Motorsportgalla 2012

 

Vi oppfordrer alle i HJSK til å delta på årets Motorsportgalla 2012 i Oslo 10 nov.

 

 

Her blir det stor gallamiddag med utdeling av priser og underholdning. På dagtid blir det «sportstreff», der de forskjellige grenene treffes og diskuterer bl.a. endringer i regelverk, gjennomføring av arrangement, terminlister m.m. Har du noen meninger om hvordan sporten vår bør utvikles, så still opp her.

 

Stian Schetlein er nominert til årets båtsportutøver og Sondre Liseth er nominert til årets gjennombrudd. Se motorsportforbundet.no for påmelding og mer info.

Jetski VM 2012 over for denne gang

Årets Jetski VM i Lake Havasu, Arizona er over for i år. Norge stilte med 7 utøvere, hvorav 6 av dem fra Bergen og Hjellestad Jet Ski Klubb. Totalt var det 42 nasjoner som var representert i årets VM.

Det var svært høyt nivå på utøverne og konkurransen var stor. Det var flere nasjoner som undret seg over at Norge stiller med så høyt nivå på sine utøvere da treningsforhold og fasilitetene rundt denne idretten ikke er de beste og enkleste i Norge.
De norske førerne (Stian Schjetlein, Markus Slettebakken, Ronny Mangerud, Ulrik Berntsen, Fredrik Andersen, Sondre Liseth og Daniel Svae Andersen) kan vende stolt hjem etter flere kjempeprestasjoner. Med seg i bagasjen har de 1 gull, 2 sølv og 3 bronser i tillegg til at alle utøvere fikk topp 10 plasseringer innen forskjellige klasser.
VM 2012 har altså vært en kjempesuksess for Norges del og målene er ikke mindre for neste år! Nå tar gutta seg en velfortjent ferie før Nisserace på Hjellestad 1.desember.

Marius Dammyr (trener), Markus Slettebakken, Fredrik Andersen, Ulrik Berntsen, Sondre Liseth, Stian Schetlein, Daniel Svae Andersen, Ronny Mangerud (trener/utøver) og Pål Grøtte (trener)

Baker Hughes støtter HJSK

Verdensmesteren ……

… ble godt mottatt da han returnerte fra USA sist søndag. Mange fra Stians familie, hans venner og flere fra HJSK hadde møtt opp for å hylle den nybakte verdensmesteren. I tillegg var TV2 og Fanaposten på plass for å sikre seg et scoop.

Les artikkel fra Fanaposten, publisert 16. oktober.

 

NB! Bildet er hentet fra Fanaposten 16. oktober 2012

Historisk!

Vi gratulerer Sondre Liseth fra Hjellestad Jet Ski Klubb som har blitt Europamester i jetski.

Aldri før har en utøver fra Norge vunnet EM i JetSki for junior. Ingen hadde drømt om at en utøver fra Norge skulle vinne EM mot portugisere og spanjoler. Dette er det største som har skjedd innen båtsport i Norge.

Les mer på NMF sine sider! 

Reisebrev fra Portugal.

Egen side med bilder finnes her

Søndag 22 juli , Mirandela.

Da er vi ferdig med de siste heatene etter en lang dag. Her er de fantastiske resultatene for andre runde i EM 2012;

Ski Lite Senior: Ronny Nr 1, Stian nr 2 og Markus Nr 3.
Ski Expert Limited: Stian Nr 5
Ski Stock Junior: Daniel Nr 2.
Ski Lite Junior: Sondre Nr 2.
Slalom Senior Lite: Stian Nr 1, og Sondre Nr 3
Slalom Junior Lite: Sondre Nr 2.

Lørdag 21 juli, Mirandela

Dagen startet kl 0800 med pole position. Dette er en halvt heat som avgjør hvilke startspor som kan velges i første heatet.
Resultater i første heat lørdag:
Senior lite; Ronny Nr 1, Marcus Nr 3, og Stian Nr 5.
Junior Stock ; Daniel Nr 3, Sondre nr 6. (Sondre kom inn som Nr 1, men fikk dessverre en bøyebom og gikk derfor ned til Nr 6.)
Det ble også kjørt slalåm konkurranse. Her kjører man en og en på 10 boyer. I skrivende stund, så er ikke resultatene kommet. Om kvelden (etter at det var blitt mørkt), så var det parallell slalom konkurranse for Pro Ski og Pro Runaboat.
Med store lyskastere ned på elven, hundrevis av tilskuere, høyttalere over hele byen, så ble dette det mest spektakulære arrangementet vi har vært på. I tillegg var det Free style oppvisning med Europas beste førere. En fantastisk kveld.

Fredag 20 juli, Mirandela.
Da er vi tilbake på restauranten med panorama utsikten til banen.  Dagen har bestått av påmelding, teknisk kontroll og trening.  Bortsett fra et par småting, så fikk alle de norske utøverne godkjent jettene sine.  Alle har fått prøvd banen – som var veldig bra. Det ble endel bølger, men det fikser vi. Ellers så går det stort sett i ‘chilling’ ved elven sammen med ‘nuubsa’.  Endel problemer med språket her nede, de  fleste portugiserne på restaurantene snakker ikke ett eneste ord engelsk, men nå har Robert googlet en ordbok, så vi har ihvertfall fått noe mat…
Nå sitter vi og ‘schiller’ og lader opp til en misse konkurranse som skal avvikles senere ikveld:)  Før det blir det nasjons parade gjennom byen. Imorgen starter dagen kl 0800 med fører møte og race.

Torsdag 19 juli.
Da er resten av Hjellestad teamet på plass. Vi overnattet i London i natt, og fløy til Portugal i dag formiddag.  Sondre og Daniel hoppet rett ut av leiebilen og rett i jettene. Nesten 40′ i skyggen og nesten like varmt i vannet… Imorgen blir det påmelding, teknisk og trening. Nå sitter vi på en flott restaurant ved elven og har god utsikt når selveste Kevin Reiter og Botti testkjører GP jettene sine..

 

Her er alt som normalt. Ivar skrur og skifter motor, mens Jørn drikker øl og sitter og ser på..

Runde nr 2 i EM 2012 arrangeres 19-22 juli i Mirandela i Portugal.
Stian, Markus og Ivar er allerede på plass i Mirandela. Ronny og Per kommer tirsdag kveld. Sondre og Daniel kommer ned med fly på torsdag. Med seg har de fotograf Vegard,  mekaniker Jørn, supportersjef Robert og manager Endre.
Det meldes om knall sol og 40″ i skyggen, en flott bane med dekkhopp og fontene i midten. Gutta har allerede vært og testet den. Vanntemperaturen er 23″, det er litt mer enn hva vi er vant med… Ellers har det vært full liv hele byen i hele kveld. Dette blir bra!!
De norske gutta hadde stort sett bare pallplasseringer fra runde 1 i EM i Belgia tidligere iår, så ambisjonene er høye! Bilder blir lagt ut etterhvert. Følg med!

Historisk!!!

Sondre Liseth fra Bergen ble historisk når han debuterte i EM i Belgia denne helgen.

Aldri før har en Norsk fører vunnet i juniorklassen i EM. Sondre Liseth vinner både Ski Junior Lite (2 takts maskiner) og Ski Junior Stock (4 takts maskiner). Med totalt 3 heatseire av 6 mulige og andreplass som dårligste heat knuste han alle konkurrentene. En av konkurrentene var storfavoritt Victory Teamet (et kjent team fra Offshore1 Arendal) som stilte med egen semitrailer, 10 mekanikere og et stort støtteapparat. Sondre, broren Vegard og faren Endre stilte i en liten Peugot leiebil. Men på vannet var det Sondre som var KONGEN!

Knallhard trening hele vinteren har gjort utslag for Sondre Liseth som har vært på vannet flere ganger i uken gjennom hele vinteren. Når han ikke har vært på vannet har det vært knallhard trening på land. Treningsdagbok og skreddersydd opplegg i samarbeid med toppidrettsenteret er Sondre en del av Team Norway som er satsningsteamet til Norges Motorsportforbund.
Sondre som er medlem av Hjellestad Jet Ski Klubb trener på Hjellestad et lite sted utenfor Bergen, det trenes uansett vær og vind. Det er denne knallharde treningen som gjør at han i helgen var overlegen og vant sammelagt i begge klassene!!!
«Dette er noe av det beste vi har sett på flere år» ble det utalt på stranden i Belgia. Victory Teamet ville se opp i jetten til Sondre som var helt original, «no no no» var det eneste de uttalte.

Ta kontakt for mer info eller bilder:
Sondre Liseth
Tlf: 93465555

Sondre vant to klasser….

Sondre Liseth fra HJSK vant to klasser (ski lite og ski stock) i første runde i IJSBA European Championship – Lac de Eau D`heure i Belgia, denne helgen.

HJSK og resten av Hjellestad gratulerer!HJSK I MEDIA

Sommertid er tid for agurknyheter. Mr. Jetski Himself, Jørn Ivar Liseth skryter i BA! Les artikkelen

Norgescupen på Hjellestad den 2. juni 2012 fyldig dekket i Fanaposten. Les artikkelen

Knøttene i Fanaposten 11.mai 2012. Les side 32, les side 33

De nye klubblokalene…..

…. begynner å ta form! Den nye jetski-liften er på plass og nesten klar til bruk. I dag ble den såvidt prøvekjørt.


Lørdag 5 mai var hele 7 knøtter i aksjon på Hjellestadviken i årets første knøtterace.

 

Med 4 grader i luften (sikkert omtrent det samme i sjøen), snø i luften og sur vind fra nord, ble racet gjennomført i god stil. Etterpå var det grilling og premieutdeling i klubbens lokaler. De som kjørte var; Benedicte Drange, Dag Martin Drange, Alexander Kalland, Theodor Liseth, Oliver Liseth, Viljar Berntsen og Jakob Eggum-Seim. Takk til alle som bidro til et meget vellykket arrangement.
HJSK har fått ny formann!

maritaogandreas2

Da vil jeg takke for meg som formann i HJSK. Jeg har hatt gleden av å sitte i styret i fire år og to av de som formann. Jeg ble trukket inn i Jet ski klubben i 1998 av kjæresten min, og har siden den gang hatt gleden av å være aktive i klubben på forskjellige måter. Begynte som utøver og er i dag en heldig mor til to knøtter:) Klubben har gått fra å være en «venne greie» til den største jetski klubben i Norge.

I dag er det alt fra knøtter- til seniorutøvere, og det har de siste årene vært stort tilsig av nye utøvere, der blant mest junior og knøtter.

Det er faktisk vemodig å gi formannshatten fra meg, men det er og en stor glede å gi den videre til Andreas Henriksen. Han er en ung og engasjert person som har mye å gi klubben:))

SÅ FOLKENS, DET ER BARE TIL Å BRETTE OPP ERMENE Å TA FATT PÅ EN NY SESONG MED SPRUT OG MORO:))

Jet ski hilsen fra Marita Liseth

 

Andreas takker!

 Fikk ikke frem et ord på lørdag så ville bare benytte sjansen her til å takke for prisen jeg fikk, betyr mye for meg at jeg fikk den!

Klubben har gitt meg mye oppigjennom, stod på kaien i 2001 og skulle se på nisseracet. Da kom Jørn bort og sa at jeg måtte kjøre, de hadde en jet ledig og jeg måtte bare melde meg på, ikke så høy i hatten siden jeg kun hadde kjørt 1 gang før. Folk kjørte rundt og hentet utstyr til meg mens jeg meldte meg på og ordnet alt for meg, da forstod jeg at dette vil jeg fortsette med!

Samholdet og reisene med klubben finner man ikke i noen andre idretter, alle er inkluderende og villig til å låne vekk maskiner og utstyr.

Har fått god hjelp fra medlemmer og venner til ting som vi har arrangert og mer skal det bli. Nå er ungdomsklubben i full gang der de vil ha to kvelder i måneden, fiskekonkurransen som ble en suksess skal vi ha igjen til neste år og. Ungdomsklubben vil og arrangere «Ta sjansen Hjellestad» til neste år. Så vi kjører på for å kunne møtes til sosiale aktiviteter utenom en ellers litt stresset race dag.

Tusen takk!

Andreas Henriksen