Ulrik og Daniel sin første VM-runde

I en fin liten fiskerlandsby.

På stupbratte klipper mot Middelhavet.

Helt sør i Italia, fikk Ulrik og Daniel sin debut i VM-sirkuset blant de store gutta. Stian som har kjørt noen VM-runder før, var også tilstede for å representere HJSK og Norge.

Tekst: Robert Andersen/(Stine GRL) Foto: Helena Borgström / UIM

resize

Helgens race foregikk i byen Castro i Italia. Ekstreme værforhold gjorde dette til et svært krevende race for de norske førerne, og resultatene ble så som så. Første dagen var bølgene opp mot 4 meter høye. Slike bølger er utfordrende for de som ikke har særlig erfaring med dette fra før. F.eks så ser de bare neste boye, eller førerene foran dem, når de er høyt oppe i bølgene. Dette gjorde det svært vanskelig å orientere seg. Mange kjørte også av den grunn feil i banen. Daniel var en av dem, da han fulgte sporene til en foran seg, og kom nært en boye i feil kjøreretning. Resultatet ble svart flagg og tidlig i dusjen i første heat. Ulrik trivdes heller ikke under disse forholdene og kom i mål langt bak i feltet.

Kort oppsummert

Stian: Hadde bedt om røffe forhold, og fikk som bestilt. Lå svært godt an i første heat til brillene ble ødelagt av bølgene og det ble umulig å se. Samme i andre heat. Ligger godt an helt til styringen på jetten blir ødelagt. Totalt 8. plass

Daniel: Svart flagg, tidlig dusj og null poeng i første heat. Ligger en runde før slutt på 8. plass i heat to men mister en del plasser etter å ha hentet opp noen kamskjell på bunn rett før mål. Totalt 16. plass.

Ulrik: Totalt utslitt og uten poeng lørdag, kjører bedre søndag til han får problemer med jetten og må karre seg i mål på halv maskin. Totalt 21. plass.

Gult er kult!
Ulrik ny disign
Ulrik stilte med nye farger. Ny kul design på jetten og matchende ny drakt.

UIM er idrettens offisielle organ og en demokratisk oppbygget organisasjon. Den har det siste året utviklet seg enormt og arrangerer nå svært gode stevner der de i økt grad samler de beste førerne.

16. og 17. mai arrangerte de 1. EM-runde i Kroatia med de største og beste klassene i Europa på mange år.
22. – 24. mai var det VM-runde i Italia. Trenden var akkurat den samme der; stadig flere av verdens beste førere deltar på UIM sine stevner.

VM kjøres som en serie av 4 race som i år foregår i Qatar (mars), Italia (mai), Kina (okt) og Abu Dhabi (des). Stian som er har kontrakt skal kjøre alle rundene, Daniel skal kjøre Italia og Abu Dhabi mens Ulrik foreløpig nøyer seg med Italia. Stevnene er svært proffe, og arrangørene er flink til å presentere sporten godt for både publikum og sponsorer.

Daniel Ulrik og Stian
Stian, Daniel og Ulrik på trening under svært røffe værforhold.

Sofie 1
Sofie Borgström dukker opp fra bølgehavet.

Kevin er verdens beste fører.

Kevin Reiterer vant helgens runde etter å ha startet bakerst med Jonna Borgstrøms limited maskin. Etter å ha kjørt seg opp 20 plasser til en 2. plass i første heat, vinner han heat to etter tøff kamp med Michael Poret.

kevin og Michael
Kevin reiterer i en herlig fight med Michael Poret.

Helgens runaboat runde.

Jean Paul Botti er en runabout fører med ekstreme kvaliteter. På sitt beste verdens desidert beste fører. Han vinner helges første heat i suveren stil foran Khalifa. Sistnevnte leverer protest og mener Botti har kjørt feil i banen. Protesten tas til følge og Botti blir disket. Resultatet er heftige diskusjoner mellom dem på sosiale medier samt slibrige SMS`er utover lørdagskvelden. I søndagens heat må Botti starte bakerst. Han bruker 3-4 runder på ta å igjen de 21 foran seg, for så å å griseflekke Khalifa foran publikum. I det øyeblikket han passerer Khalifa reiser han seg på jetten og vinker til publikum. Han kommer til mål i ensom majestet og stopper på mållinjen, reiser seg opp på jetten og speider utover havet for å se om Khalifa ikke kommer snart.

2015-05-27

Botti speider mot havet for å se etter Khalifa.

premieutdeling

En stilfull premieuttdeling med mange tusen tilskuere ble en perfekt avsluttning på en lærerik helg i Italia.

Takk til hele den norske og svenske kontingenten som gjør det sosiale rundt disse reisene til flotte opplevelser. Takk også til Helene Borgstrøm for lån av flotte bilder.

Robert