Grand Prix of Italy – pressemelding fra Stian

Pressemelding fra Stian Schjetlein:

I helgen var Stian Schjetlein i Castro, helt på sydspissen av Italia for å kjøre årets andre runde i verdensmesterskapet i vannjet.

Tekst og foto: Stian Schjetlein 

10410670_10206889461574581_3968886643150629749_n 11147840_10206906095270413_7116963269787278967_n 20150523_102649

Castro ligger like ved Middelhavet og det var dermed svært urolig sjø og vanskelige kjøreforhold.

”Jeg er vant til å kjøre i havet og trener på Hjellestad hvor det stort sett er enten vind eller båttrafikk som skaper nokså urolig sjø og vanskelige  treningsforhold. Derfor håper jeg stort sett på mye vind og vanskelige forhold når jeg er i utlandet og konkurrerer.”

Topp hastighet på vannjeten er ikke spesielt viktig når det er mye bølger, noe som passer Schjetlein godt da han kjører på et noe lavere budsjett enn en del av motstanderne og dermed toner ned vannjeten litt for å unngå for mange motorhavari i løpet av sesongen.

I Castro var det så mye bølger at Stian valgte å kjøre på trenings maskinen sin da den har litt mindre fart og krefter generelt og dermed er lettere å kontrollere i bølgene.

I tidskvalifiseringen hadde Stian god flyt og fikk satt noen solide rundetider. Til hans store overraskelse vant han tidskvalifiseringen.

Tidskvalifiseringen er organisert slik at topp 10 får 10 nye minutter på seg til å sette en ny bestetid etter den første omgangen. I denne omgangen hadde Stian litt mindre flyt og gjorde en del feil i kjøringen på alle rundene og havnet dermed på en god 5. Plass. Dette var han likevel svært fornøyd med.

I det første heatet kjørte Stian strålende og klatret raskt opp fra sin 5. Plass til en 2. Plass og begynte å ta igjen lederen og klargjøre seg for et forsøk på å overta ledelsen. Plutselig spratt linsen i brillene ut og han kjørte dermed uten briller.

I de ekstreme værforholdene var det umulig å opprettholde farten og Schjetlein kjørte nærmeste i blinde med lukkede øyne resten av heatet. Han tapte 5 plasseringer etter å ha mistet brillene og havnet dermed på en 7. Plass.

I det siste heatet klatret han igjen raskt i plasseringene fra sin 7. Plass og var oppe å kjempet med førerne på 4. Og 5. Plass da styrewiren satt seg fast og vannjeten nektet å svinge til høyre. Stian måtte sette ned farten og nærmest slå styret tilbake hver gang han måtte svinge til høyre. Problemet oppstod allerede etter 1 runde kjørt og Stian måtte kjempe med sin ødelagte styrewire gjennom hele heatet. Denne gangen holdt det til en 9. Plass som for øvrig er nokså bra gjort mot 21 av verdens beste førere.

Totalt ble det en 8. Plass på Schjetlein.

”Det er ganske skuffende når jeg vet at jeg kunne havnet på pallen hvis utstyret hadde virket og jeg ikke hadde hatt så mye uflaks, men jeg får vel komme sterkere tilbake neste gang”

 

Tekst og foto: Stian Schjetlein