Aquabike World Championship i Qatar

Årets første race i Aquabike World Championship gikk av stabelen i Doha, Qatar denne uken. Stian Schjetlein var på plass som eneste norske utøver.

IMG_0899   IMG_0258

Schjetlein hadde middels gode starter i begge finaleheatene, men tok seg opp til 5.-6. plass i begge heatene. Dessverre var heatene litt i lengste laget for Schjetleins vannjet og han gikk dermed tom for bensin på siste runden i begge heatene. Dette førte til at forgasserne sugde mye luft og motoren fikk til tider ikke bensin og ”kubbet”. I det første heatet kostet dette en plassering for Schjetlein, mens i det andre heatet klarte han å holde posisjonen sin.

Det ble et veldig jevnt race hvor Stian til slutt endte på en 6. plass, bare 1 poeng bak 4. plassen.

 ”Til neste race som går i Italia kommer vi garantert til å modifisere bensintanken slik at vi aldri går tom for bensin igjen. Det er en veldig teit måte å tape plasseringer på og burde være fullstendig unødvendig”.

Nå drar Stian tilbake til USA hvor han jobber som testkjører for en vannjet bedrift som utvikler spesialdeler for racing.

Tekst: Stian Schjetlein

Foto: Trude Schjetlein

IMG_0884  IMG_0259