9 av 10 medaljer i Nordisk Mesterskap

I Nordisk Mesterskap i Finland gjorde nordmennene en god jobb, og tok 9 av 10 mulige medaljer. Stian Schjetlein (22) tok en storeslem og kunne dra hjem med tittelen Nordisk Mester i to klasser.

Tekst: Stian Schjetlein Foto: Helena Borgström

20140816_191934

–       Det var ingen lett seier, og jeg trodde tittelen røk i begynnelsen av det siste heatet, men jeg klarte heldigvis å hente den inn igjen. forteller Schjetlein.

Stian fikk nemlig en dårlig start og kom ut som nummer 9 i det siste heatet. Etter et langt heat med mange gode forbikjøringer klarte Schjetlein omsider å klatre opp til 3. Plass, foran den finske Davy Gustafsson som hadde lik poengsum som Schjetlein før siste heat. En 3. Plass i siste heat holdt akkurat til seier så lenge Stian var foran finnen.

–       Det var en utrolig herlig seier og en kjempe god avslutning på min ”Europaturné”.

Stian har vært på ”Europaturné” i om lag to måneder hvor han har reist rundt i Europa fra race til race. Han har vært innom ca. 11 land på reisen og konkurrert i 7 av dem.

–       Det har vært en fantastisk reise hvor jeg har reist rundt i Europa til hjemmebanene til verdens beste vannjet førere for å trene med dem og konkurrere mot dem på deres hjemmebane. Jeg har kjørt både EM, Europacup, Alpe Adria Tour og den franske nasjonale serien, Jetcross tour. Det har vært en fantastisk opplevelse og en kjempe god erfaring og ikke minst en god oppladning til VM som går i USA i begynnelsen av oktober.

Nå drar Schjetlein endelig hjem for første gang i sommer. Nå er det overhaling av motorer og finpussing på skrog som gjelder frem mot VM hvor utstyret må være helt optimalisert for å henge med i toppen.

DSC_0061