Resultater for historiebøkene.

Resultater for historiebøkene.

 

Vi har alltid sagt at nordmenn er født med ski på bena, men nå kan vi kanskje også kunne si at vi er født med en jetski under bena. I iallfall hvis du kommer fra Bergen og har tilknytning til Hjellestad Jet Ski Klubb.

Denne uken har siste runde i UIM Ski GP1 World Championship gått av stabelen i Sharjah (UAE). Resultatene går inn i historiebøkene som noen av det beste som er oppnådd av norske vannjett utøvere.

Det norske landslaget består av Stian Schjetlein (27 år), Daniel Svae Andersen (22 år) og Ulrik Berntsen (22 år). Alle fra Bergen og tilknyttet Hjellestad Jet Ski Klubb. Som en del av landslaget gjennom flere år har disse guttene utviklet en treningskultur som er helt unik i jetski sammenheng. Det er svært få som trener mer enn de de gjør og resultatene lar heller ikke vente på seg.

I denne ukens race i Sharjah kjempet alle tre helt i toppen, og aller best denne gang var Ulrik Berntsen som fikk sin aller første pallplass i en VM runde med en flott andre plass. Stian og Daniel endte på fjerde og femteplass i den siste VM runden for året.

GP1 er vannjettsportens formel 1 klasse og for første gang i historien ble det norsk medalje sammenlagt i VM for 2019. Ikke bare en men to medaljer. Daniel Svae Andersen tok VM sølv og Stian Schjetlein tok VM bronse etter fire VM runder i Portugal, Italia, Kina og De Forente Arabiske Emirater.

Både den siste VM runden og VM sammenlagt ble vunnet av Kevin Reiterer fra Østerrike

Nå venter en velfortjent juleferie for de tre guttene, men de kan ikke hvile for lenge på sine lauvbær for allerede i midten av Februar starter den neste VM sesongen i Kuwait. VM 2020 består av syv runder i Kuwait, Saudi Arbia, Portugal, Italia, Kina (2) og UAE.

 

Robert Andersen

 

Link til resultater alle vm runder: https://www.aquabike.net/results

Link til sammenlagtstilling 2019. World Championship standings: https://www.aquabike.net/standings