2. og 3. plass til Norge i første EM-runde

I helgen 19.-21. mai var en stor delegasjon fra HJSK i Zadar, Kroatia i forbindelse med første runde i UIM Aquabike EM.

     

Emil, Kaspar, Oliver, Alexander, Viljar, Daniel, Stian og Vegard

Daniel og Alexander

De fleste utøverne har konkurrert utenlands før, men for Alexander Kalland og Emil Milde var dette første gang de var med i et stort internasjonalt stevne.

Zadar var en fin liten by med gode fasiliteter til alle deltagere. Været var vekslende men stort sett veldig bra. Vind og høye bølger gjorde forholdene i banen til tider svært krevende for alle førerne.

Stian var blant forhåndsfavorittene i den gjeveste klassen GP1, og det startet veldig bra med en 2. plass i moto 1. Deretter ble det litt stang ut. Tekniske problemer gjorde at han ikke kunne fullføre moto 2. Det gjorde igjen at han måtte starte bakerst i moto 3 og med svært krevende forhold i banen ble det en veldig lang reise. Han endte til slutt på en 7. plass totalt.

Vegard og Ulrik hadde begge tekniske problemer i moto 1. Vegard måtte bryte mens Ulrik kom i mål langt bak. Vegard fikk etterhvert fart i jetten, og kom i mål til en flott 6. plass i moto 2, og en 9. plass i moto 3. Tototalt ble han  nr. 10 i GP1. Ulrik kjørte også mye bedre de siste to heatene og avsluttet til slutt som nr. 13 på sammenlagtlisten. Det var 23 førere i denne klassen.

Daniel fikk 2. plass i GP1

Daniel kjørte denne helgen med sin nye Kawasaki og det så ut til å være en god investering. Han startet helgen fint med en 5. plass i moto 1 og kjørte stadig bedre etter hvert som han ble bedre kjent med jetten. 3. plass i moto 2 og en ny 3. plass i moto 3, holdt til en 2. plass totalt. Dette var hans første pallplass i den gjeveste GP1 klassen! Klassen ble vunnet av Raphael Maurin fra Frankrike, mens Nacho Armillas fra Spania ble nr. 3.

Daniel kjørte også Ski GP2 og fikk også her en fin 2. plass totalt bare slått av Nacho Armillas.

Vi har mange svært gode juniorer og helgen viste at det er flere som kan hevde seg helt i toppen. Det var veldig mye god kjøring men skal en vinne i dette selskapet må alt stemme. Så etter litt uflaks med dårlige starter og småtrøbbel med jetter ble det litt stang ut for de fleste. Emil ble regelrett kjørt rett ned i første moto. Det så heldigvis mye verre ut enn det var, så etter en tur i legebilen var han såpass klar at han ville kjøre igjen. Litt støl var han likevel, og det preget nok innsatsen hans denne helgen dessverre.

13 år gamle Alexander Kalland kjørte sitt første internasjonale stevne. Og hvilken debut det ble! Etter flott kjøring gjennom helgen med bl.a. seier i moto 2 la han grunnlaget for en flott 3. plass sammenlagt i juniorklassen.

Alexander fikk 3. plass i juniorklassen

Denne gangen var det Alexander, neste gang kan det være en annen. Vi har mange svært gode juniorer som kan hevde seg i dette selskapet hvis de har marginene på sin side. Det virker som at Stian gjør en veldig god jobb med denne gruppen.

Neste stevne er VM i Italia om to uker. Siste runde i EM er i Portugal siste helgen i juni.

Robert