2016 World Finals starter i dag

Verdens største jetski-arrangement starter i dag. I løpet av uken skal mer enn 400 deltagere fra 45 nasjoner kjempe om medaljer i ulike klasser.

SONY DSC

 

VM begynner mandag med trening og novice-klasser, og avsluttes med PRO-klassene på lørdag og søndag. Spesielt i klassen PRO SKI er det prestisje å vinne.
Reiterer har vunnet denne 2 ganger, Rius 3, Dauluach 4 og regjerende mester Poret for første gang i fjor. Legenden over alle legender er selvfølgelig Jeff Jacobs med 10 seire.
Ulrik Berntsen er vår eneste deltaker i verdens mest prestisjetunge klasse, og han kan med seier bli den første fra Nord-Europa til å vinne.
Nivået i år er skyhøyt, og spesielt er det store forventninger til den nye ProForce jetten som flere amerikanere kjører meget fort på. Dette har vi sett (og hørt) på trening.

I Ski Lite-klassene er det ventet mange førere, så her kan det bli kvalifisering for å få være med.

Team Norway har vært her i en uke og trent på den berømte Body Beach, her trener juniorer, proffer og amatører sammen og de norske utøverne har virkelig fått seg en god oppkjøring. De norske utøverne skal konkurrere fra onsdag til søndag.

img_4796

35 år på rad har det vært VM i jetski i Lake Havasu City. Ingen race i verden kan måle seg med Havasu-sirkuset.
Byen står på hodet og det vrimler av jetskier i hele byen.Været er som det alltid er, varmt og deilig!

img_4787   img_4795

Vi krysser fingrene for våre håpefulle deltagere:

Ulrik Berntsen, Jesper Hermansen, Vegard Liseth, Kasper Olsen, Oliver Liseth, Viljar Berntsen og Dag Martin Drange.

Du kan se på World Finals via streaming.

Lake Havasu i Arizona er 9 timer bak Norge i tidsforskjell.