UIM World Championship 2016 – Reisebrev fra Shanghai

Da jeg kom inn i jetski-miljøet for noen år siden hadde jeg aldri sett for meg at vi skulle ende opp med å kjøre jetski-race i Kina. Et race i Shanghai, og et i Liuzhou, i løpet av 10 dager. Begge som en del av UIM World Championship 2016.

Tekst: Robert Andersen   Foto: Aquabike.net

stian-moto    daniel_moto1

Både Stian og Daniel er kontrakterte førere som vil si at de får sine utgifter dekket, samt at det også er litt penger å hente avhengig av hvilken plassering de får.
Det første stevnet i Shanghai er allerede unnagjort med veldig gode resultater sett med norske øyne.

pit_shanghai1

Stian ble verdensmester i paralellslalom!
Dette er en showkonkurranse som blir avviklet på en av VM rundene hvert år, denne gang altså i Shanghai. Konkurransen foregår om kvelden i flomlys og det er alltid mye publikum tilstede. Rett til å delta er de 8 beste fra tidskvalifiseringen til selve hoved racet. Både Stian og Daniel var kvalifiserte deltagere og Stian gikk til topps etter å ha slått Jeremy Poret i finalen. Det som ofte er med disse slalom konkurransene er at en del av de beste førerne ikke gidder å stille. Det som var ekstra kjekt denne gangen når Stian vant, var at alle de beste førerne stilte til start.

Resultater 3 VM runde i Shanghai.

resultater-shanghai podium-slalom podium_gp11

Ski GP 1 – 19 førere på start
Stian ble sammenlagt nr. 4 etter god kjøring i begge moto. To litt dårlige starter gjorde veien frem til en pallplass litt for lang. En 4. plass i denne konkurransen er en meget god plassering, men jeg tror nok gjerne Stian selv hadde håpet på en plass på podiet. Sammenlagt etter tre runder er han også nå på en 4. plass men det er ikke mange poeng opp til pallen.
Daniel har flere ganger dette året vist at han har tatt noen steg fra i fjor og her i Shanghai fikk han virkelig vist at han hører hjemme i dette selskapet. En flott 6. plass sammenlagt, etter helgens to moto, er hans beste VM-plassering noensinne.
Kevin Reiterer vant klassen etter tøff kamp med Nacho Armillas gjennom to motos.  Nacho har endelig fått orden på jetten sin med ny Spark-motor og kommer til å bli svært farlig i sammendraget. Jeremy Poret ble nr. 3.

Ladies Ski GP1
Emma-Nellie vant som hun ville og var over et minutt før neste kvinne i mål i begge heatene. Emma har i år vært veldig dominerende i denne klassen og leder klart VM sammenlagt etter 3 runder. Kombinasjonen av en god jet og at hun i tillegg også i øyeblikket er verdens desidert beste kvinnelige fører, gjør at de andre virkelig må ta seg i sammen om de skal ha en mulighet. Beatriz Curtinhal ble nr. 2 og Jennifer Menard ble nr. 3.

Runabout GP1
Etter å ha slitt litt i de første VM-rundene løsnet det endelig for James Bushell. Han vant begge Moto og fikk dermed sin aller første seier i UIM VM-sirkuset. VM-leder sammenlagt, Yousef Al Abdulrazzaq, ble nr. 2 og franske Christophe Augustino ble nr.3.

Nå blir det noen dagers ferie før neste race i Liuzhou 3.-5. oktober.
Til slutt vil jeg bare anbefale dere å følge live-sendingene fra disse VM-rundene. UIM legger nå mye ressurer i at disse sendingene skal bli gode, og de to kommentatorene Steve Michael og Dawn Dawson gjør sitt til at sendingene er svært mye bedre enn tidligere. Link til live-streaming finner dere på Aquabike.net.

Robert