2. EM-runde Roses

Som eneste Norske utøver deltok Daniel i helgens EM runde i Roses, Spania. Dette var andre runde på UIM touren.

Tekst: Robert Andersen

UIM photo daniel

Daniel i Roses

Roses er en liten ferieby langs Middelhavet en times kjøring fra Barcelona. Her er det lange flotte strender og et yrende natteliv. En perfekt plass for et jetski stevne.

For solhungrige nordmenn var det deilig å komme ned til 28 grader og sol. Eneste skår i gleden er jo selvfølgelig at som Hydrospace eier kan du bare drite i å få tid til litt soling og bading. Tiden tilbringes stort sett under «panseret» og den brunfargen en måtte få på kroppen er stort sett fra olje eller eksos.

 

UIM photo roses

Roses bød på flotte strender sol og fint vær

I helgens runde var det ikke like mange som for noen helger siden i Kroatia men det var fortsatt over 20 førere i GP1 og nivået var høyt også her. Bra med vind og bølger gjorde forholdene til krevende for alle selv om banen ikke var av det mest tekniske slaget.

Kort fortalt:

GP2

Med bare 11 påmelde førere var dette helgens mulighet til en pallplass. Men, med en ødelagt sensor i første heat og en punktert intercooler i andre klarte han å «klore» seg inn til en 5 plass sammenlagt her. Klassen ble vunnet av hjemmehåpet Nacho Armillas Guardiola foran Franske Raphael Maurin.  Raphael som også hadde en veldig god sesong i fjor har tatt nye steg i år og slåss nå i toppen både i GP2 og GP1. Han blir nok en fremtredende utøver i årene som kommer.

Etter to runder ligger Daniel på en tredje plass i denne klassen bak Nacho og Raphael.

 GP1

Mange og gode førere gjør denne klassen til helgens desiderte høydepunkt. To gode heat av Daniel her og han blir tilslutt nr. 5 i denne klassen. Et resultat han er meget godt fornøyd med. Med sine 17 år er han den klart yngste i feltet, de fleste førerne her er over 20 år.  Nacho Armillas vinner foran Mickael Poret med Marvin Martinez på tredje plass.

Etter 2 runder ligger Daniel på 6 plass i denne klassen.

 

UIM Photo podium GP1 Roses

Nacho Armillas vinner GP1 foran Mickael Poret og Marvin Martinez

 

Jennifer Menard (FRA) vinner klassen Ski Women foran Beatriz Curtinhal (SPA). De svenske jentene Emma-Nellie Örtendahl  og Jonna Borgström blir henholdsvis nr. 3 og nr.4. Jonna Borgström er nr. 3 sammenlagt her etter 2 runder.

Neste runde går i Mirandela, Portugal 25.-26. juli.

 

With kind regards

Robert   Andersen