Verdenscupen i vannjet

Vannjet profilen Stian Schjetlein (22) fra Bergen flyttet nylig til USA for å leve ut ”den amerikanske jetski drømmen” sin. Etter å ha bodd i USA i bare noen få uker har Schjetlein allerede sluttet til seg en rekke gode kontakter og sponsorer i USA. Han er blant annet fått fabrikk kontrakt med Jettribe, en av verdens største våtdrakt produsenter for vannjet.

Ikke nok med det, men Schjetlein har nå skrevet under en kontrakt med det internasjonale vannjet forbundet UIM. Denne kontrakten innebærer blant annet at Stian får kjøre alle Verdenscup rundene og er automatisk kvalifisert og slipper dermed å kjøre kvalifisering på hvert enkelt race, slik som de fleste andre må. I tillegg innebærer kontrakten en rekke økonomiske fordeler for Stian og hans team. Dette kommer veldig godt med og ifølge Schjetlein ville det ikke vært aktuelt å kjøre hele verdenscupen uten en slik avtale. Verdenscupen arrangeres nemlig på steder som; Quatar, Milano, Ibiza, Kina og Dubai.

–       Denne avtalen gir meg enorme muligheter til å få konkurrert mot de beste ved mange anledninger gjennom sesongen. Ettersom jeg for øyeblikket bor i USA ville det vært vanskelig å få kjørt noe særlig mot de Europeiske toppførerne uten en avtale som denne.  Forteller Stian.

Det første racet i Verdenscupen går av stabelen allerede 3-6 Mars i Doha, Quatar.

Det er en rekke forberedelser som må gjøres innen dette og når Stian er i USA blir det opp til pappa, Ivar Schjetlein å gjøre i stand vannjeten Stian skal kjøre på i Verdenscupen.
– Det blir noen travle uker fremover, men det er det fort verd når vi sitter på stranden i Quatar en tidlig Mars dag, sier Ivar Schjetlein

Tekst: Stian Schjetlein

1973868_10203284705262773_4506566171857188081_o