The American dream

Etter en lang sesong som har gått litt bedre enn forventet og som toppet seg med en Verdensmester tittel og en 3. Plass i vannjetens formel 1 klasse har vannjet profilen Stian Schjetlein(22) takket ja til en jobb som produktutvikler og testkjører for en vannjet bedrift i USA.

Tekst: Stian Schjetlein

Foto: Kristoffer Schjetlein

IMG_0672

Pro Watercraft Racing er bedriften Schjetlein skal jobbe for. Pro Watercraft Racing lager i hovedsak ettermarkeds deler til vannjet racing i karbon og glassfiber. Schjetlein bringes inn for å jobbe på et nytt og spennende prosjekt hvor han skal være testfører under utviklingen av et helt nytt vannjet skrog.

Pro Watercraft Racing holder til i byen Lake Havasu City, Arizona. Dette ligger ca. 2 timers kjøretur sørøst for Las Vegas. Dette er også byen hvor VM i vannjet går i oktober hvert år. Byen har lenge vært regnet som vannjet sportens Mekka.

– Dette er en fantastisk mulighet som jeg bare må gripe. Jeg vet jo ikke helt hva jeg går til, men det er en god mulighet til å skaffe nye viktige internasjonale kontakter og ikke minst lære en hel del. Jeg aner ikke hvor lenge jeg blir der og jeg aner ikke hvilke race jeg kommer til å kjøre i år, men jeg tror det blir verdt det uansett. Det er en reell mulighet til å leve ut drømmen om å bli vannjet proff i USA.

Schjetlein regner med svært gode treningsmuligheter da han nå får muligheten til å starte vannjet sesongen nesten 2 måneder tidligere enn det han normalt ville gjort hjemme i Norge. Selv om det helt sikkert vil bli mye jobbing er det en klar fordel at testing av utstyr og skrogendringer er en viktig del av arbeidsbeskrivelsen. Dette vil åpne muligheten for å få trent i arbeidstiden, og ikke minst muligheten til å få vannjeten skreddersydd til personlige preferanser.

– Jeg håper jeg får kjørt så mange løp som mulig i år til tross for prosjekter i den nye jobben. Det hadde vært utrolig gøy å få kjørt den amerikanske National Tour. Jeg håper likevel jeg får muligheten til å kjøre noen race i Europa også. Jeg skal i hvert fall hjem for å kjøre Nordisk Mesterskap på store lungegårdsvann i Bergen 13-16. August. Jeg er med i arrangementskomiteen til Nordisk Mesterskap og har blant annet ansvaret for utenriks kommunikasjon der, så jeg skal forsøke å få med meg en fører eller to fra USA hjem til Norge for å kjøre Nordisk.

Skrevet av: Stian Schjetlein