Fantastisk 3. plass til Stian

Stian Schjetlein (22 år) kapret 3. plass i Pro Ski Open. Denne klassen er jetskisportens Formel 1, med de største motorene. Stian konkurrerte mot de beste jetskiførerene i verden, og beviste i siste dag av World Finals at han er en av dem.

Dette er den største prestasjonen av en nordmann i World Finals noensinne! 

SONY DSC

Valentin Dardillat (Frankrike), Stian Schjetlein (Norge), Kevin Reiterer (Østerrike) og Dustin Motzouris (Sør-Afrika)

 

I Pro Ski Open kjøres det 3 moto. Stian hadde på forhånd kvalifisert seg til å delta i denne klassen, dagen i forveien. I de to første motoene havnet Stian ca midt i feltet, og ingenting tydet på at han skulle ende opp med pallplassering. Utover dagen blåste det opp, og i store bølger ble racet tøffere. Stian behersket bølgene godt, og fikk 2. plass i moto 3. Totalt ble det dermed bronse til Stian, Hjellestad Jet Ski Klubb og Norge! Stian er den første nordmannen som står på pallen i Pro Ski Open.

Hjellestad Jet Ski Klubb gratulerer!

SONY DSC

Stian fikk i tillegg 1. plass i slalom.

Vegard Liseth (14 år) tok også 3. plass i dag. Etter en 6. plass i moto 1, var Vegard motivert til å komme sterkere tilbake i moto 2. Det klarte han! Vegard klatret seg opp til 1. plass i moto 2, etter å ha kjørt forbi lederen i siste runde. Sammenlagt holdt det til bronse i Junior Ski 13-15 Limited.

SONY DSC

Kacper Kania (Polen), Tasaphong Saenguthai (Thailand), Vegard Liseth (Norge) og David Prado (Brasil)

Norge ble den 4. største nasjonen i årets World Finals. Med våre 8 utøvere klarte vi å sanke 4 gull, 4 sølv og 4 bronse. Det er totalt 40 nasjoner som deltar i World Finals.

SONY DSC

F.v Ronny Mangerud (trener), Fredrik Andersen, Daniel S. Andersen, Ulrik Berntsen, Stian Schjetlein, Jesper Hermansen, Sondre Liseth, Christine S. Andersen og Pål Grøtte (trener). (Vegard Liseth var ikke til stede)