Europeisk mesterskap i vannjet

Stian Schjetlein (22) fra Bergen har vært i Portugal, hvor han kjørte europeisk mesterskap i vannjet. Stian Schjetlein er den eneste nordmannen som kjører i toppklassen i vannjet og var dermed også eneste representant fra Norge denne gangen. I tillegg til å kjøre toppklassen, meldte Schjetlein seg på i en portugisisk klasse med en vannjet han lånte av en lokal jente.

Tekst og foto: Stian Schjetlein

bilde 1(1)

–       Denne klassen var mest for moro skyld og fordi mine portugisiske venner gjerne ville at jeg skulle kjøre der.

Den portugisiske klassen ble kjørt først, her stilte da Schjetlein med en lånt maskin som han knapt hadde testet før racet og som ikke hadde samme motorstyrke som konkurrentene. Likevel overrasket han med to strake heatseire i denne klassen. Det første heatet ledet han fra start og kjørte raskt fra resten av feltet. I det andre heatet kom han ikke ut først, men gikk raskt opp i ledelse her også.

–       Det var jo veldig gøy, men portugiserne angret litt på at de hadde pakket på meg den klassen i etterkant.

I toppklassen i det europeiske mesterskapet valgte Stian å kjøre med reservemaskinen sin som går omkring 10 km/t saktere enn racemaskinen. Dette på grunn av handlingproblemer på racemaskinen som gjorde den svært vanskelig og uforutsigbar å kjøre.

I Mirandela, Portugal kjøres konkurransen ved en demning i en elv hvor det er høye betong vegger på begge sider. Dette medfører enorme bølger og ekstreme kjøreforhold.

I det første heatet kom Schjetlein bra ut i starten og lå på 3. plass gjennom hele heatet.

I det 2. heatet fikk han derimot en elendig start og kom ut som nummer 7. Etter et langt heat med mye har kjemping og mange gode forbikjøringer, klarte Stian å klatre helt opp til 3. plass også i dette heatet.

I det siste heatet kom han igjen ut som nummer 3, men klarte denne gangen å komme seg opp på en god 2. plass.

Sammenlagt ble det da en 3. plass på Schjetlein.

–       Jeg er utrolig fornøyd med en bronse medalje her i EM, spesielt siden jeg brukte reservemaskinen hele veien.

_MG_6422