EM 2014 er i gang

Det er 22 nasjoner som deltar i Eurotour 2014 i  den lille byen Pöchlärn i Østerrike. I løpet av helgen skal det kåres en europamester i de ulike klassene. De norske førerne stiller i flere klasser, og vi krysser fingrene for at vi kommer øverst på pallen.

Dagen i dag har vært spennende med kvalifiseringsheat og Moto 1 i de fleste klassene. Det er lagt opp til et stramt program, og tidskjemaet var allerede forskjøvet etter førermøtet kl 9. Været her er fint, men varmt. På det meste har det vært over 30 grader. De norske utøverne kan alt i alt være fornøyd med dagens prestasjoner.

SONY DSC

I Ski Lites var det totalt 26 utøvere, men kun 20 kan delta i denne klassen. Det ble derfor kjørt kvalifiseringsheat i dag. De ble delt inn i 2 grupper, der de 8 beste av 13 gikk videre. De som ikke gikk videre fikk en siste sjanse i såkalt last chance qualification (LCQ).

Ski Lites Group A kvalifisering:

I dette heatet kjørte Stian og Sondre. Begge kvalifiserte seg, og er dermed videre i denne klassen.

SONY DSC SONY DSC

Ski Promotion:

I denne klassen kom Sondre på 3. plass og Daniel på 5. plass.

Ski Lites Group B kvalifisering:

I dette heatet kjørte Ulrik, Fredrik og Jesper. Fredrik kom blant de 8 beste, og ble dermed kvalifisert. Ulrik og Jesper kom ikke blant de 8 beste, og måtte kjøre LCQ litt senere på dagen. Dette gjorde det ekstra spennende, da bare 4 kunne gå videre her.

SONY DSC

Ski limited expert:

Her fikk Daniel 4. plass, Ulrik 7. plass og Fredrik 8. plass.

LCQ Ski Lites:

Ulrik og Jesper kvalifiserte seg soleklart da de ble blant de 4 beste. De stiller på startstreken i Ski Lites på lørdag, sammen med de andre.

 

Ski Stock:

Her kom Daniel inn på en suveren 1. plass, mens Sondre og Jesper ikke hadde så mye å juble for. Sondre kom inn på 10. plass, mens Jesper fikk motortrøbbel og fikk ikke startet.

 

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

NB! Med forbehold om evt. feil informasjon og endringer av resultat 🙂