Jetcross Tour i Frankrike – en lærerik helg

Jetcross Tour i Pont A Mousson var en veldig positiv opplevelse. Mange gode førere, store klasser og en god bane gjorde dette til en svært lærerik helg. Vi kommer nok til delta her ved senere anledninger.

Tekst og foto: Robert Andersen

daniel jetcross

Daniel Andersen

Dag 2 av Jetcross Tour i Pont A Mousson.

Amatør (Stock)

Moto 2: Daniel kom inn på 3. plass etter en dårlig start. Stian kom også dårlig ut her, og endte litt bak i mål.

Daniel lå dermed på 2. plass etter to heat og hadde god margin ned til 3. plass.

Moto 3: Bare ved å fullføre dette heatet ville Daniel vært sikret en plass på pallen, men da starten gikk kortsluttet batteriet og Daniel måtte se hele heatet fra stranden. Litt bittert der og da, men slik er det i denne sporten.

Stian kjørte derimot glimrende på sin lite jet og endte som nr 4 i dette heatet. Denne plasseringen fikk han også sammenlagt i denne klassen der de fleste andre kjørte raskere jetter. Daniel ble tilslutt nr 6 uten å ha kjørt siste heatet.

Promotion:

Moto 2: Daniel gjorde en god start men kolliderte kraftig da han skulle passere en annen fører etter første splitten. Hansker ble revet i filler, brillene forsvant og han måtte svømme til jetten. Sist i mål.

Moto 3. Et ødelagt lager gjorde at jetten ble full av vann og heatet ble ikke fullført. Egentlig en veldig gøy klasse som vi ikke fikk noe ut av denne gangen. Klassen ble vunnet av Kevin Reiterer.

 GP

Moto 2: Etter glimrende kjøring i moto 1 ( 7 plass etter å ha vært blant de siste ut) var det litt  stang ut i dette heatet og Stian endte tilslutt på en 9. plass. Heatet ble vunnet av Jeremy Poret.

Moto 3: Ikke maks uttelling her for Stian her heller, og han kom inn på 10. plass. Dette heatet ble vunnet av Kevin Reiterer.

Jeremy Poret vant i GP foran Kevin Reiterer på andre og Valentin Dardillat på tredje. Stian endte tilslutt på 8. plass, noe som må sies å være bra med tanke på det treningsgrunnlaget han har på denne jetten.

Stian får snart sin nye treningsjet som gjør at han kan trene mer på denne typen jet. Resultatene av det ser vi forhåpentligvis utover i sesongen.