Stian og Raphael er fornøyd med innsatsen

bilde

Tekst og foto: Andreas Henriksen

Lørdag var det Mark Hahn Memorial race. Det var 57 startende standup’er og sittescootere. For hver jet var det flere førere og et team i depot.
Dette er et veldig profesjonelt race på arrangør siden og når du ser på teamene som stiller.

De fleste jettene har modifisert påfyllings hullet slik at det går svært raskt å fylle drivstoff. Når en jet kommer inn til depot står teamet klar og alle har sin oppgave. I det teamet Stian kjørte med, brukter de under 1 minutt på å kjøre opp sittescooteren, fylle 60 liter drivstoff og sette jeten på sjøen igjen!
Vi brukte ca 2 minutter på standupen. Der stod vi klar med strandtralle, 3-4 personer dro den opp mens bensinlokket ble skrud av, en person stod klar med en modifisert bensinkanne også var det utpå igjen.

På starten står alle førerene 15 meter oppå stranden, mens holdere står klar med jeten i vannet. Alle 57 jettene startet sammen og Stian var først ut av standupene. Det gikk veldig bra frem til runde nummer 6, da manglet det 2 liter bensin og jeten måtte slepes siste stykket. Vi fikk fylt på også var det tilbake i konkurransen, før dette lå Stian og lagkameraten Raphael på 5 plass. Etter mange runder og veldig raske pit-stop greide de å komme seg opp igjen til en 6 plass.

Det så ut til å holde, men på aller siste runde røk maskinen. Jeten hadde holdt i nesten 5 timer med høyt turtall, da den røk en halv runde før mål.

Så racet gikk ikke helt som det skulle, men Stian og Raphael var fornøyd med innsatsen og syntes det var et gøy race.

Banen var 16 kilometer lang og det tok 30 minutter å kjøre de 2 rundene før pit-stop og fører bytte.

Dette har vært en kjekk opplevelse og vi sitter igjen med et inntrykk av et veldig proft arrangement. Arrangørene vet 100% hva de gjør på, i tillegg til en skikkelig premieutdeling med middag, gavebord og flotte pokaler. Det som og var imponerende var å se hvor mye teamene la ned i dette. Det var 14 nasjoner som deltok og flere kom med fult team.

Så racet er over for denne gang og nå starter en uke med jetskitrening på Body Beach.

image

IMAG3227 IMAG3237