To norske på pallen i Kina

Historisk Norsk dag i Kina. To norske utøvere på pallen i VM.
Fra 10-13 Oktober har det Norske landslaget for vannjet vært i Kina for å delta i tredje runde av UIM Aquabike World Championship Grand Prix of China. Dette er det offisielle VM for vannjet sportens formel 1 klasse Ski GP 1. VM foregår over fire runder i henholdsvis Portugal, Italia, Kina og De forente Arabiske Emirater. Norge stilte med tre utøvere, Daniel Svae Andersen, Stian Schjetlein og Ulrik Berntsen alle fra Hjellestad Jet Ski Klubb (HJSK). Denne klassen har aldri tidligere vært vunnet av en norsk utøver.
En VM runde består av tre moto og Daniel Svae Andersen la grunnlaget for sin pallplassering med en 2 plass i første moto under svært krevende forhold.
Schjetlein hadde innledningsvis tekniske problemer med sin vannjet men fikk orden på problemene og avsluttet sterkt med en 2. plass i siste moto som gjorde at også han kom seg helt opp på pallen.
Berntsen måtte bryte første moto og selv om han da avsluttet med en sterk tredjeplass var ikke det nok til å rekke opp i sammendraget.
Helgens VM runde i Kina ble vunnet av suverene Kevin Reiterer fra Østerrike. Men, på de to neste plassene fulgte to norske utøvere. Daniel Svae Andersen ble nr. 2 og Stian Schjetlein ble nr. 3. og for første gang i historien var det altså to nordmenn på pallen i en VM runde i vannjettens formel 1 klasse. Ulrik Berntsen fulgte opp med en flott 7 plass. Neste gang er det gjerne Ulrik som står på pallen for helgen viste han har nivået inne.
Daniel ble også nr. 2 i første VM runde i Portugal og ligger før siste runde i Sharjah (UAE) i Desember på en 2. plass sammenlagt. Han ligger dermed an til å kunne bli den første norske utøver på pallen i Ski GP 1 noensinne. Schjetlein ligger på en 4. plass før siste runde og er også han på skuddhold av en pallplass i sammendraget.
Resultater: https://www.aquabike.net/results – her er resultatlisten
Standings: https://www.aquabike.net/standings – her finner dere både sammenlagt stilling og World Ranking

Robert Andersen