Sølv til Vegard i pro ski lites

Vegard Liseth kjørte inn til en 2. plass i klassen pro ski lites i natt norsk tid.

  

Foran ham kom belgiske Phil Segers. Phil fikk 1. plass i begge motoene, og Vegard fikk 2. plass i begge. Denne klassen har ikke mindre enn 3 dekkhopp på rad, og det var en del dramatikk lenger bak i feltet, når førerne skulle hoppe over. Vegard kjørte derimot elegant over alle hoppene, til vill jubel fra den norske gjengen på tribunen. Pro ski lites er en klassisk klasse, der Ronny Mangerud og Stian Schjetlein tidligere har tatt gull.

I klassen 13-16 ski lites klarte Oliver og Alexander å kvalifisere seg i første forsøk. Viljar fikk motortrøbbel, og måtte dermed klare å kvalifisere seg i LCQ. I LCQ var det kun to som kunne gå videre, og det ble to nordmenn; Dag Martin og Viljar.

13-16 ski lites er en tøff klasse med mange deltakere. De norske utøverne fikk bryne seg mot førere fra Thailand, Marokko, New Zealand, USA, Brasil og Canada m.fl. Oliver Liseth lå lenge an til å klare en pallplassering. Etter en 5. plass i moto 1, kjørte han lenge på 3. plass i moto 2. Etter et et fall, og en liten svømmetur havnet han dessverre langt bak i feltet. Sammenlagt fikk Oliver 8. plass, Viljar 11. plass, Dag Martin 12. plass og Alexander 13. plass.