2 sølv og 2 bronse i World Finals i jetski

Hjellestad Jet Ski Klubb vant 2 sølv og 2 bronse i årets VM i USA. Vegard Liseth (17 år) vant sølvene, og Viljar Berntsen (14 år) kapret bronsemedaljene. Det var 7 førere fra Hjellestad Jet Ski Klubb som i år representerte Norge.

Vegard Liseth fikk sølv i klassene am. ski lites, og i pro ski lites.

Vegard Liseth kjørte inn til en 2. plass i klassen pro ski lites i årets VM i jetski i USA. Foran ham kom belgiske Phil Segers. Phil fikk 1. plass i begge motoene, og Vegard fikk 2. plass i begge. Denne klassen har ikke mindre enn 3 dekkhopp på rad, og det var en del dramatikk lenger bak i feltet, når førerne skulle hoppe over. Vegard kjørte derimot elegant over alle hoppene, til vill jubel fra den norske gjengen på tribunen. Pro ski lites er en standardklasse, der nordmennene Ronny Mangerud og Stian Schjetlein tidligere har tatt gull.

 

Vegard Liseth viste at han elegant behersket 3 dekkhopp på rad.

 

Amateur ski lites er den seniorklassen med flest deltagere. Av 36 førere var det 18 som kvalifiserte seg til å delta videre. Vegard Liseth, Viljar Berntsen og Oliver Liseth kvalifiserte seg. De kom på henholdsvis 2. plass, 7. plass og 8. plass.

Viljar Berntsen fikk to 3. plasser

 

Viljar Berntsen fikk bronse i klassen novice ski stock, og sørget dermed for en strålende åpning for Team Norway i World Finals i USA.

Viljar imponerte også stort da han kjørte inn til en 3. plass i junior ski 13-15 stock. I store bølger vant han moto 1 suverent. Det var derfor ekstra spennende da han sto på startstreken i moto 2. Han fikk en god start, men var dessverre uheldig, og falt etter noen meter. Det gjorde at han lå på 8. plass etter første runde. Viljar klarte likevel å kjøre seg opp til en 4. plass i de tøffe bølgene. Sammenlagt holdt det til en 3. plass.

I klassen junior 13-16 ski lites klarte Oliver Liseth og Alexander Kalland å kvalifisere seg i første forsøk. Viljar fikk motortrøbbel, og måtte dermed klare å kvalifisere seg i last chance qualification (LCQ). Det måtte også Dag Martin Drange og Kaspar Vindenes. I LCQ var det kun to som kunne gå videre, og det ble to nordmenn; Dag Martin og Viljar.

13-16 ski lites er en tøff klasse med mange deltakere. De norske utøverne fikk bryne seg mot førere fra Thailand, Marokko, New Zealand, USA, Brasil og Canada m.fl. Oliver Liseth lå lenge an til å klare en pallplassering. Etter en 5. plass i moto 1, kjørte han lenge på 3. plass i moto 2. Etter et et fall, og en liten svømmetur havnet han dessverre langt bak i feltet. Sammenlagt fikk Oliver 8. plass, Viljar 11. plass, Dag Martin 12. plass og Alexander 13. plass.

World Finals 2017 ble arrangert i Lake Havasu, Arizona, USA i begynnelsen av oktober. Utøvere fra mer enn 50 nasjoner deltok.

 

De norske resultatene

Pro-Am Ski Stock:

8. Ulrik Berntsen

Pro Ski Modified:

10. Ulrik Berntsen

Pro Ski Lites:

2. Vegard Liseth

Amateur Ski Lites:

2. Vegard Liseth

7. Viljar Berntsen

8. Oliver Liseth

Novice Ski Stock:

3. Viljar Berntsen

Junior Ski 13-15 Stock:

3. Viljar Berntsen

Junior Ski 13-15 Lites:

8. Oliver Liseth

11. Viljar Berntsen

12. Dag Martin Drange

13. Alexander Kalland

Junior Ski 13-15 LTD:

5. Viljar Berntsen

7. Alexander Kalland

8. Oliver Liseth

9. Dag Martin Drange

11. Kaspar Vindenes Olsen

Ski modified Slalom:

7. Alexander Kalland

8. Dag Martin Drange