4 nordiske gull til HJSK

Langt inne i de dype skoger i myggens rike, nærmere bestemt Imatra i Finland, gikk årets Nordiske Mesterskap for Aquabike av stabelen 12. og 13. august.

Tekst og foto: Robert Andersen

Imatra var en fin liten plass med gode fasaliteter til alle deltagere. Det var til sammen 125 startende fra 7 land ( Norge, Sverige, Finland, Danmark, Estland, Latvia og Russland). Arrangøren hadde lite erfaring med jetski-race så det ble litt småtrøbbel og rot med en del av resultatlistene. Men et par timer på overtid kom vi til slutt i mål. Lars Magne Drange og Håkan Borgstrøm var støttespillere for den finske arrangøren, og de var også i juryen. De fikk etterhvert en hel del å gjøre og deres innsats var til stor hjelp for den ferske arrangørstaben.

HJSK var representert med hele 9 utøvere. De gjorde en fantastisk innsats og regjerte fullstendig i ski-klassene. HJSK stakk av med hele 4 nordiske gull.

Daniel Svae Andersen – Ski GP1

Ulrik Berntsen – Ski GP2

Stian Schjetlein – Ski GP3

Viljar Berntsen – Ski Junior GP3

De norske juniorene viste nok en gang at de holder høyt nivå. I tillegg til Viljar gjorde også Oliver Liseth, Dag Martin Drange og Kaspar Vindenes en veldig god innsats. Oliver fikk 2. plass i juniorklassen, og hjemmehåpet Severi Salonen måtte ta til takke med en 3 plass.

Alle de 4 juniorene fikk også kjøre GP3 klassen. Der fikk de prøvd seg mot eldre og mer erfarne utøvere og gjorde det veldg bra. I GP3 var det hele 22 startende førere, og vi fikk alle våre inn blandt de 12 beste. Stian vant denne klassen foran den gamle ringreven Davy Gustavsson. Oliver tok her en flott 3. plass.

I Ski GP2 var Ulrik tilbake i storslag. Ulrik har gjort det godt etter at han byttet fra Bullet til Kawasaki. Dette er en jet han mestrer svært bra, og han tok da også en fortjent seier i denne klassen. Daniel var nærmeste utfordrer her, og ble nr. 2.

I største motorklasse Ski GP1 ble det også etterhvert en norsk kamp om pallplassene. Stian var nok favoritt på forhånd, og banen og forholdene skulle passe ham bra. Han fikk imidlertid noen tekniske problemer med jetten som gjorde at han måtte inn til land for å sjekke. Han fullførte til slutt heatet, men kom i mål langt bak. Daniel vant da første heat foran Marten Manni fra Estland. Stian kom sterkt tilbake og vant de siste heatene, men det var ikke nok til å ta igjen Daniel. Daniel vant dermed denne klassen foran Stian, med Ulrik på en flott tredje plass.

I Ski Junior GP3 10-12, vant Theodor Liseth to heat, og Benedicte Drange ett heat. Theodor vant dermed foran Benedicte sammenlagt. Ski Junior GP3 10-12 år er ikke en nordisk klasse fordi de er for ung etter norsk lov.

I Spark GP4 kjørte  Joachim Vindenes Olsen. Til tross for sine 17 år er han vår ferskeste utøver og har nok litt igjen før han kjemper helt i toppen her. Han ble imidlertid hedret av arrangøren for en hendelse i det ene GP4 heatet. Han forspiller egne muligheter og kjører kontrollert tilbake og hopper i vannet for å hjelpe en skadet fører.

 

Alle resultater:

Ski jr. GP3  10-12 år

1.  Theodor Liseth

2.  Benedicte Drange

 

Ski jr. GP3 13-15 år

1.  Viljar Berntsen

2.  Oliver Liseth

3. Severi Salonen – FIN

4.  Dag Martin Drange

6.  Kaspar Vindenes Olsen

 

Spark GP4

13.  Joachim Vindenes Olsen

 

Ski GP3

1.  Stian Schjetlein

2.  Davy Gustavsson – FIN

3.  Oliver Liseth

4.  Viljar Berntsen

11. Dag Martin Drange

12. Kaspar Vindenes Olsen

 

Ski GP2

1.  Ulrik Berntsen

2.  Daniel Svae Andersen

3. Krista Uzare – LAT

 

Ski GP1

1.  Daniel Svae Andersen

2.  Stian Schjetlein

3.  Ulrik Berntsen