Årsmelding 2015

Hjellestad Jet Ski Klubb opplevde 2015 som et særdeles godt år. Det har vært en enorm dugnadsinnsats for å få ferdig klubbhuset samtidig som vi arrangerte tidenes største jetski race.

Rekrutteringen etter arrangementet var enorm og også her gjorde medlemmene en fantastisk innsats for alle de nye.

Garderobeanlegget ble ferdigstilt som planlagt i 2015 og er klar for flittig bruk i hele 2016 🙂

 

 

Økonomi

HJSK har en god og stabil økonomi. Det er ivrige sjeler i klubben som er flink å søke om midler til klubben. Vi har også i 2015 mottatt midler fra NMF, Norsk Tipping, Norges Idrettsforbund, Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune. I tillegg utgjør leieinntekter for leie av plass til jeter en betydelig del av klubbens inntekter. Andre viktige inntektskilder er medlemskontingent og inntekter i forbindelse med race og arrangement.

Nordisk Mesterskap ble også en økonomisk en suksess for HJSK. Dette takket være iherdig dugnadsinnsats, sponsorer, tilskudd og loddsalg.

Overskudd etter Nordisk Mesterskap har klubben valgt å bruke på å gjøre garderobeanlegg ferdig.

Klubben har i 2015 investert i ny rescue-båt (Pioneér Multi m/Yamaha påhengsmotor). Det er også kjøpt ny rekrutteringsjet og resucejet.

 

 

Rekruttering

Det har vært et løft i rekrutteringen dette året og klubben har fått mange nye medlemmer. Rekrutteringsaktiviteten begynte med en prøvedag en lørdag i april. Prøvedagen ble både markedsført som et arrangement på Facebook samt at det ble lagt ut informasjon på jetski.no. Det var ca. 10 barn som forsøkte jetski den dagen, og hvor av én meldte seg inn i klubben. Under prøvedagen var det to seniorer som hadde ansvaret for det som skjedde på sjøen, og det ble fokusert på at de som prøvde seg skulle ha gode opplevelser både ute på vannet samt før og etter kjøringen. Tilbakemeldingene viste at det hadde vært en vellykket dag!

 

Etter at vi arrangerte Nordisk, ble klubben kontaktet av flere som ønsket å starte med jetski. Tilslutt var det 13 jenter og gutter i alderen 9 -15 år som meldte seg inn. For å gi de nye en god opplevelse i starten, ble det arrangert opp til 7 egne treninger for dem. Vi gjorde det slik med bakgrunn i tidligere erfaringer at det kan bli for tøft for nybegynnerne å delta på en ordinær trening. I tillegg ble ansvaret for hver enkelt utøver fordelt på de voksne og erfarne medlemmene. Oppgaven til disse var å følge opp de nye utøverne på treningene og passe på at de kom inn i miljøet. Dette har klubben fått mange positive tilbakemeldinger på fra både barn og foreldre, og alle har følt at de har blitt godt ivaretatt. Videre ble det arrangert to lisenskurs for alle utøverne, ett på våren og ett i høst.

 

Suksessfaktoren i årets rekrutteringsarbeid har vært oppfølgingen av de nye medlemmene på treningen og for å få de inn i miljøet. Dette har nok vært en av årsakene til så mange har begynt. Klubben har fått mange positive tilbakemeldinger på at nye utøvere og foreldre har følt seg hjertelig velkommen i klubben!

 

 

Arrangementer

Hjellestad Jet Ski klubb har i 2015 arrangert følgende race:

 

NM-runde 1 – Bergen, Store Lungegårdsvann 9. mai

Hjellestad jetski Klubb åpnet sesongen med første NM-runde på klubbens nye bane som var lagt ut på Store Lungegårdsvann i anledning Nordisk Mesterskap i august.

Arrangementet var den store generalprøven til Nordisk Mesterskap, og alt skulle gjennomføres slik det var tenkt gjennomført under det store arrangementet senere i sesongen.

Arrangementet ble godt gjennomført, med mange deltakere fra klubben. Det ble avdekket behov for justeringer på flere områder, og arrangementet var således svært vellykket med tanke på det kommende store mesterskap.

 

NM-runde 2 – Fagernes, Leira 26.-27. juni

Andre NM-runde ble tradisjonen tro, arrangert på Leira, Fagernes. Det ble i forkant av racet arrangert treningssamling/sosial samling åpen for alle som ønsket å komme. Her ble det arrangert turneringer og leker av mange slag, i tillegg til jetski-trening på vannet hele uken.

Arrangementet ble avsluttet med Pizzafest for alle lørdag kveld.

Som vanlig, en svært vellykket uke med lek, moro og race.

 

Nordisk Mesterskap – Bergen, Store Lungegårdsvann 13.-15. august

Hjellestad jet Ski Klubb hadde i år tatt på seg oppgaven å arrangere Nordisk Mesterskap.

Allerede tidlig høsten 2014 startet planleggingen, og en viktig faktor og milepæl var at vi ville arrangere tidenes beste vannjet-arrangement i Norden.

Alle klubbens medlemmer fikk oppgaver, og et fantastisk teamwork ble gjennomført.

En av tidenes største og beste baner med 2 dekkhopp ble lagt ut, en perfekt startstrand ble tilrettelagt, stort speakertårn ble bygget hvor speakere fra både USA og Norge var tilstede gjennom hele arrangementet. Et rescueteam sammensatt av tre franske, en svensk , og en norsk rescuefører gav en suveren sikkerhet på vannet..

Stort depot med toaletter og dusjer tilgjengelig i AdO arena, gratis Wi-fi i både depot og på raceplassen, mulighet for bading i badeland, tilgang til gratis treningsstudio, innendørs ballbane og mye mye mer gjorde oppholdet svært trivelig for de tilreisende.

På land ble stort serveringstelt rigget med salg av mat og drikke, hoppeslått for barna og utstillere fra Yamaha Bergen, Bilskadesenteret/BRP og Alvøen Marina gjorde opplevelsen total.

Utøverne fikk også tilbud om gratis bussightseeing i Bergen sentrum og videre til klubbhuset på Hjellestad og gratisbilletter til Ulriksbanen for å nyte utsikten over verdens vakreste by, og ikke minst se racearenaen fra toppen av Bergens høyeste fjell.

Arrangementet fikk godt publikumsbesøk i tillegg til presse. All lokal presse var tilstede i tillegg til TV2, NRK TV og NRK radio.

Dessverre var det mange utøvere som av forskjellige grunner meldte forfall like før arrangementsstart, noe som gjorde at vi fikk færre utøvere enn vi hadde ønsket oss.

 

Takket være en formidabel dugnadsinnsats fra klubbens medlemmer, venner og familie, et fantastisk og upåklagelig samarbeid med AdO Arena, Amalie Skram Skole, Bergen Kommune og et supert sponsormarked, gikk dette arrangementet inn i historien som det desidert beste Nordiske Mesterskap noen sinne!

 

 

Nisserace – Bergen, Hjellestad 5. desember

I år var tanke at Nisseracet for første gang skulle arrangeres på Store Lungegårdsvann. Kuldeperiode i forkant av racet gjorde at det la seg is her, og racet måtte avvikles på Hjellestadviken like utenfor klubbhuset istede.

Mye vind, regn og lav temperatur til tross, stort sett alle klubbens utøvere deltok.

Foreldre, besteforeldre og venner kunne kose seg i og utenfor klubbhuset med god utsikt til racet og med muligheten til å nyte hjemmebakte kaker, kaffe og brus innendørs.

Som vanlig, et kjempekoselig arrangement!

Den tradisjonelle Nissefesten med premieutdeling for Nisseracet gikk av stabelen samme kveld med fult hus i klubbhuset.

 

Alt i alt en svært god race-sesong for Hjellestad Jet Ski Klubb!

 

 

 

Klubbhuset

Klubbhuset vårt har i 2015 blitt betydelig oppgradert. For å nevne noe har 1 etg fått nytt gulvbelegg, panel på vegger, nytt røropplegg og elektrisk anlegg med varmekabler.

Alle disse oppgraderingene har vi fått gjort grunnet en enorm dugnadsinnsats, og støtte fra lokale virksomheter. Styret vil takke alle som har bidratt!

Den nye garderoben i 1 etg er nå snart fullt operativ og vil bli brukt i mange år fremover. Vi har fått installert garderobeskap til alle aktive utøvere, dusjer og toaletter. Kun detaljer gjenstår i før vi kan si oss ferdig i denne omgang.

Også lokalet i 2 etg har sett store endringer. Vi har installert prosjektor/lerret og lokalet brukes som undervisningslokale bla til lisenskursene våre, vi har langbord og stoler til å dekke et flott selskapslokale, vi har kjøkken og kan ha kafesalg under klubbens egne race og eventer. Lokalet har også blitt brukt som lokale for bursdagsselskaper. Dette er veldig kjekt å se, og vi håper at vi i fremtiden vil kunne bruke lokalet enda mer til utleie, og dermed sikre en god inntektskilde til HJSK. Litt oppgraderingsarbeid gjenstår før vi kan ha dette på plass. Styret har stor tro på at vi skal få dette til, mulighetene er mange.

For at vi skal si oss helt ferdig med nøstet, vil vi trenge stor dugnadsinnsats også i 2016. Vi håper å se både gamle og nye fjes på fremtidige dugnader!

2015 var fantastisk – la 2016 bli historisk J

 

 

 

Resultater for utøvere i HJSK

Sammenlignet med foregående år var det i 2015 ganske få utøvere fra HJSK representert ved internasjonale stevner. Stian Schjetlein var stort sett bosatt i USA gjennom hele 2015 og dermed nesten ikke tilstede på stevner i Europa. Kasper Vindenes Olsen, Daniel Svae Andersen og Ulrik Berntsen representerte HJSK og Norge ved IJSBA European Finals i Polen. De samme tre pluss Stian Schjetlein og Christine Svae Andersen var norske representanter I IJSBA World Finals i Lake Havasu USA. Stian var kontraktert fører i UIM og kjørte alle 4 VM rundene. Daniel kjørte 2 av VM rundene og var eneste norske utøver som kjørte alle EM rundene i UIM (4). Ulrik kjørte 1 VM runde. Stian kjørte også en EM runde i Porec Kroatia.

Verdt å merke seg på arrangør siden er at det i 2015 var UIM som arrangerte de største stevnene i Europa og som samlet flest av de beste førerne. UIM VM har også tatt seg voldsomt opp og har nå mange av verdens beste førere under kontrakt.

IJSBA har vært litt på retur både i Europa og i USA og har en jobb å gjøre for å beholde sin posisjon.

Til tross for færre utøvere fra HJSK leverer fortsatt de vi har glimrende resultater på internasjonalt store stevner.

 

Noen høydepunkter:

Fredrik Andersen blir Nordisk mester i Ski Lite Ved AdO Arena i Bergen

Ulrik blir verdensmester i IJSBA Pro/Am Ski stock i Lake Havasu

Daniel nr. 2 i IJSBA EM Pro Ski GP i Polen og nr 2. IJSBA VM Pro/Am Ski limited Lake Havasu.

Stian nr. 3 i UIM VM Sharjah Grand Prix Ski GP1.

 

 

Prisutdeling julebord 2015:

 

Årets utøver:                      Daniel Svae Andersen

 

Årets junior:                        Ulrik Berntsen

 

Årets hederspris:            Robert Andersen

 

Vandrepokalen:               Oliver Liseth

 

Resultater 2015

NM Sammenlagt Bergen og Fagernes.

Ski Lite:

Stian Schjetlein

Ulrik Berntsen

Daniel Svae Andersen

 

Ski GP:

Stian Schjetlein

Daniel Svae Andersen

Ulrik Berntsen

 

Jansensprinten senior:

Stian Schjetlein

Fredrik Andersen

Ulrik Berntsen

 

 

Status Cup Jansensprinten Junior 12-15

Status Cup Junior 12-15

 

 

 

 

Nordisk Mesterskap AdO Bergen.

Ski GP1:

Kevin Reiterer

Daniel Svae Andersen

Marcus Lutsokert

 

Ski Promotion:

Kevin Reiterer

Daniel Svae Andersen

Ulrik Berntsen

 

Ski Lite:

Fredrik Andersen

Stian Schjetlein

Ulrik Berntsen

 

Ski Ladies:

Kätriin Nilbe

Christine Svae Andersen

 

Internasjonale resultater.

 

European Finals Nysa, Polen

 

Ulrik Berntsen

8 Plass Pro Ski GP

6 Plass Pro/Am Ski Lite

 

Daniel Svae Andersen

2 Plass Pro Ski GP

4 Plass Pro/Am Ski Stock

 

Kaspar vindenes Olsen

  1. Plass Ski Junior Lite 13-15
  2. Plass Ski Novice Lite

 

 

EM UIM sammenlagt 4 runder (Kroatia, Spania, Portugal, Frankrike)

Daniel Svae Andersen

6 Plass Ski GP1

3 Plass Ski GP2 (limited)

 

VM UIM Sammenlagt 4 runder (Qatar, Italia, Kina, Sharjah)

 

Ski GP1:

  1. Stian Schjetlein
  2. Daniel Svae Andersen

 

IJSBA World Finals

 

Kaspar Vindenes Olsen

13 Plass Junior Ski 13-15 Lite

10 Plass Junior 10-15 Slalom

 

Ulrik Berntsen

1 Plass Pro/Am Ski Stock

9 Plass Pro/AM Ski Lite

20 Plass Pro Ski

 

Daniel Svae Andersen

2 Plass Pro/Am Ski Limited

4 Plass Pro/Am Ski Stock

16 Plass Pro Ski

 

Stian Schjetlein

3 Plass Pro/AM Ski Lite

2 Plass Ski Open Slalom:

9 Plass Pro Ski

 

 

IJSBA World Finals

Christine Svae Andersen

4 Plass Novice Women Ski Limited:

 

 

Alpe Adria Tour Maribor, Slovenia

Daniel Svae Andersen

1 Plass Pro/Am ski stock

6 Plass Pro Ski GP

Alpe Adria Tour Pöchlarn, Østerrike

Daniel Svae Andersen

Plass Pro/Am ski stock

Plass Pro Ski GP

 

Jetcross Tour Doncaster, England

Stian Schjetlein

Plass Ski Elite

 

WEB/Facebook

Hjemmesiden har vært jevnlig oppdatert hele året. Klubben har gått over til å bruke Facebook på mye av informasjonen. Selv om e-post fremdeles fungere for enkelte.

Spesielt for å informere om treninger har Facebook vært brukt mye.

 

 

Styret

Styre har bestått av

Formann: Jørn Ivar Liseth

Nestformann: Helge M Andersen

Medlem / regnskap: Carina Drange

Medlem: Cecilie Kalland

Medlem: Jonette Vindenes

Vara: Fredrik Andersen

Vara: Ivar Schjetlein

 

logo