VM-rundene i Kina ved veis ende

3.-5. oktober ble årets 4. VM-runde gjennomført, også den i Kina. Kontrastene var store fra gigantbyen Shanghai med 30 millioner innbyggere til den «lille» byen Liozhou med sine 4 millioner innbyggere. Shanghai var nesten som hvilken som helst annen storby, mens i Liuzhou har vi sett mer av kinesisk landskap, kultur og hverdagsliv.

Tekst: Robert Andersen

medaljevinnere-liuzhou

Ski GP 1

Resultatmessig ble VM-runden i Liuzhou en nedtur i forhold til den forrige runden i Shanghai. Både Stian og Daniel hadde skaffet seg gode startspor gjennom tidskvalifiseringen i Pole Position. For Stian hjalp det lite når han før start i moto 1 fikk problemer med jetten. Han måtte bytte til en reserve-jet og fikk dermed også bakerste startspor. Vondt ble til verre da også reserve-jetten stoppet i første splitten. Nesten hele moto 1 foregikk derfor med Stian som skuffet tilskuer og viktige VM-poeng gikk dessverre fløyten.

Daniel fikk en veldig god start i moto 1. Han lå på en glimrende 4. plass da også hans jet stoppet. Hva jeg sa i det øyeblikket får bli mellom meg og vår herre, men jeg kommer nok ikke til himmelen etter den sekvensen. Det toget er nok gått.

Moto 1 endte etter hvert med mannefall for flere av favorittene. For etter at Daniel og Stian var tauet til land kom også Nacho Armillas og Kevin Reiterer samme veien også de med teknisk feil på jettene.

«Men aldri så galt at det ikke er godt for noe.»

Utfallet av moto 1 gjorde moto 2 til et veldig spennende heat. Daniel, Stian, Nacho og Kevin måtte begynne moto 2 i bakerste startspor. Regien kunne ikke vært bedre. Når fire av de beste på forbikjøring startet bakerst i feltet fikk vi underholdning som ikke har sett på svært lenge. Fra startspor 16-19 formelig slåss disse utøverne om å komme seg først fremover i feltet. Stian (5. plass) kjørte seg opp 14 plasser og Daniel (8. plass) kjørte seg opp 11 plasser. Her ble både «knall og fall» og noen måtte forbikjøres to ganger.

Seieren i denne VM runden gikk til Jeremy Poret. Han er dermed sammenlagt verdensmester for 2016 allerede før siste runden i Sharjah (Dubai). Den Gamle ringreven Alberto Monti ble nr.2 og Jeremys bror, Michael Poret, ble nr. 3.

Stian henger fortsatt med i kampen om en medalje i sammendraget men må ha marginene litt på sin side i siste VM runden.

bloc_jeremy-poret-champion-du-monde

Jeremy Poret

Ski Ladies GP 1

Denne klassen begynner å bli litt rutine da Emma Nellie fra Sverige er mye bedre enn de andre i feltet. Hun vant igjen som hun ville. Eneste lille spenning her var da Beatriz Curtinhal klarte å følge henne et lite stykke på vei i moto 2. Ellers kan det nevnes at Jonna Borgstrøm også fra Sverige ser ut til å ha fått fart på jetten igjen og hadde 3. beste rundetid i moto 2.

Beatriz Curtinhal fra Portugal ble nr.2 og Jennifer Menard fra Frankrike ble nr. 3. Emma trenger nå bare skarve 5 poeng i siste runde for å bli verdensmester 2016.

Runabout GP1

Denne klassen ble litt preget av en voldsom krasj i starten av moto 1. Dere har sikkert sett bilder av dette på FB allerede. Johan Johansson fra Sverige var involvert i en kollisjon med to andre førere og endte opp på sykehus med fire brukne ribbebein og hull på ene lungen. Etter forholdene står det nå bra til med ham.

James Bushell som vant siste runde i Shanghai måtte bryte moto 1. Dermed ble det enkelt for Yousef Al Abdulrazzaq, som vant runden foran svenske Lars Åkerblom på 2. plass, og Andrzej Wisniewski på 3. plass.

Bare et totalhavari i siste runde kan frata Abdulrazzaq VM tittelen for 2016.

«Avslutningsvis vil jeg ønske alle norske utøvere i World Finals lykke til.»