Oliver er Europamester

EM i Portugal ble en skikkelig opptur for alle utøverne fra Hjellestad Jet Ski Klubb.

13781716_270494226663023_8730864594943716763_n

Oliver Liseth, 1. plass i jr. GP3

Oliver Liseth ledet Junior GP3 etter første runde i Porec og måtte vinne for å dra i land sin første internasjonale tittel. Bortsett fra et heat i Kroatia vant han alle heatene og ble suveren vinner i sin klasse. I siste og avgjørende heat kom han sist ut i starten men da en fra Saudi Arabia ble tatt for tjuvstart (straffes med pitstopp i 10 sek.) så kjørte han seg opp til første plass og vant både racet og European Championship. Han kunne da endelig få kjøre sin æresrunde i Mirandela med målflagget i hånden. Like bak Oliver kjørte Viljar Berntsen inn til 3. plass og sikret seg dermed 2. plass i EM.

Å kjøre i Mirandela er noe av det mest krevende en jetski-utøver kan gjøre. Banen ligger i en elv mellom to broer midt i sentrum av byen. Bølgene kommer hele tiden tilbake, og det er aldri stille vann. Banen er trang og veldig krevende.

13767300_10154211992690977_782716703583881095_o

Stian Schjetlein, 2. plass i GP1

Mange tusen hadde kommet for å se på racet. I GP1, som er den øverste og raskeste klassen, viste Stian Schjetlein at han virkelig er en av de beste i verden. Selv med slike vanvittige forhold klarer han å hevde seg helt i toppen og avsluttet med en 3. plass. Dette sikret ham 2. plass i EM. Stian deltok også i Parallell-slalom hvor han vant suverent.

13731961_725962607543351_887892327997672289_o

Stian Schjetlein, 1. plass i Parallell-slalom

I klassen GP2 kjørte Daniel Svae Andersen inn til 3. plass som sikret 2. plass totalt i EM.

I klassen GP3 kjørte Ulrik Berntsen inn til meget sterk 2. plass. Ulrik deltok ikke i denne klassen under første runde og var dermed sjanseløs sammenlagt.