Solid debut i årets første VM-runde

Stian Schjetlein var i helgen i Otranto, Italia for å kjøre årets første VM-runde i vannjet/jetski. Schjetlein gjorde en sterk sesong debut med en knallgod 2. plass i årets første EM-runde i Kroatia for en måned siden.

13436178_10156896642645161_1767279190_n

Bilde: Aquabike.net

I Italia var målet å gjøre et sterkt inntrykk og vise at han blir å regne med i teten resten av sesongen. Schjetlein åpnet sterkt ved å ta en knallsterk 2. plass i tidskvalet og pole position.

I det første heatet fikk Schjetlein en helt ok start etter å ha sovet litt i timen i det øyeblikket starten gikk. Han reddet seg fint inn igjen i løpet av startrunden og kom seg inn på en 3. plass etter første runde. Halvveis ut i løpet klarte han å klatre opp på en 2. Plass og holdt denne plassen helt til mål. Det er Schjetleins beste plassering i et heat i VM noen sinne.

Det var utrolig gøy og en veldig god følelse å klare å dra i land en 2. plass i årets første heat i VM. Det betyr utrolig mye for meg å få en så god start på mesterskapet.

I det andre heatet hadde Schjetlein en litt dårligere start og kom ut på 4. plass. Også denne gangen klarte han å avansere en plassering halvveis ut i løpet og endte på en 3. plass.

Med en 2. og en 3. plass var det ekstra surt når sammenlagt resultatet viste en 4. plass. Det var så jevnt at de fire første førerne hadde mer eller mindre lik poengsum og Schjetlein endte dermed på en 4. plass, bare 2 poeng fra seier.

Så tett poengsum har det aldri vært i et VM løp før. Det er veldig gøy at det er så jevnt, men det er likevel ganske kjipt å havne på den sure 4. plassen. Likevel må jeg si meg meget fornøyd med helgen, jeg får virkelig vist meg frem og tar med meg veldig mange viktige poeng videre i mesterskapet. Det er fremdeles 4 race igjen i mesterskapet, så det er fortsatt et helt åpent løp.

Nå går ferden videre til Frankrike hvor Stian skal kjøre et fransk nasjonalt mesterskap for treningens del. Helgen etter drar Stian til Spania for å kjøre årets 2. VM runde.